Älytalo lisää elämänlaatua

Koti, joka huolehtii asukkaistaan

Älytalon tehtävä on lisätä elämän mukavuutta, kuitenkin ympäristöä ja energiaa säästäen. Älytalossa talotekniikka muodostaa kokonaisuuden, jota jokaisen on helppo käyttää. Toimitamme kustannustehokkaita ratkaisuja, jotka soveltuvat niin uudisrakennuksiin kuin remonttikohteisiin. Räätälöimme laitteita tarpeen mukaan erilaisilla lisäominaisuuksilla.

Energiatehokasta ja edullista

  • Poistoilmalämpöpumppu säästää lämmityskuluissa
  • Talteenotettu lämpöenergia lämmittää tuloilmaa ja käyttövettä
  • Anturit mittaavat kosteutta ja hiilidioksidin määrä
  • Raikasta ilmaa automaattisesti kostean ja tunkkaisen tilalle
  • Sisäilma on viileä ja raikas myös helteellä

Mukavaa, vaivatonta ja viihtyisää

Älykkäässä talossa lämmitys, jäähdytys, sähkö ja ilmanvaihto pelaavat yhteen, ja niiden hallinta on yksinkertaista. Laitteet on suunniteltu säästämään energia, eivätkä ne vie paljon tilaa. Talo huolehtii yhtälailla asukkaistaan kuin itsestään. Kun talo on terve, ihmisetkin pysyvät terveinä. Kuvassa näet esimerkkejä älytalon ominaisuuksista.

Poistoilmalämpöpumppu

Talteenotettu lämpöenergia käytetään tuloilman sekä käyttöveden lämmitykseen. Lämpöenergia riittää lauhoilla keleillä koko talon lämmitykseen säästäen selvästi lämmityskuluissa. Markkinoiden hiljaisin käyntiääni.

Lämmitysyksikkö

9 kilowatin sähkökattila kytketään vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään, kuten lattialämmitykseen. Sisäänrakennettu lämmitysyksikkö riittää päälämmönlähteeksi jopa 190 m2 asuntoon.

Kattopaneelit / maalämpö

Kesällä kattokeräimien lämpö johdetaan maaperään. Talvella ilmanvaihdon esilämmitys tehdään maalämmöllä. Varastoja käytetään myös jäähdytykseen, esimerkiksi jääkaapin tai ilmanvaihdon viilennykseen.

Ekologinen LVI

Lämpö otetaan talteen myös viemärivesistä. Viemärivedet menevät joko kierrätykseen tai jätevesijärjestelmään. Kierrätettävää vettä voi käyttää puhdistuksen jälkeen WC:ssä tai kastelussa: nurmikolta automaattisesti nousevat suihkupäät tai kukkapenkkien tihkuletkut. Talon vesijohto sulkeutuu automaattisesti kun talosta poistutaan.

Piha-alueen lämmitysputkisto

Lämmitysputkisto toimii talvella lumen ja jään sulattajana. Energia otetaan maalämpöputkistoista. Kesällä piha-alueen lämpöä varastoidaan maalämpöputkistoon.

Älykästä sähköä

Aurinkopaneeleista saatava virta varastoidaan akkuun. Ovissa on sähkölukot sormenjälkitunnistimella tai kännykällä. Kun avaat oven, valot syttyvät. Valoja ja muita toimintoja on helppo ohjata. Anturit seuraavat veden ja sähkön käyttöä ja lämpötiloja. Kaikista toiminnoista on reaaliaikainen seuranta.

Lämminvesivaraaja

180 litran lisävastuksella varustettu lämminvesivaraaja.

Automaattiset anturit

Anturit mahdollistavat tarpeenmukaisen ilmanvaihdon ilman kosteuden sekä hiilidioksidipitoisuuden perusteella. Ilmanvaihdon ilmamääriä voi tehostaa liiketunnistimilla.

Bypass viilennys

Tuottaa kesällä n. 6–8 astetta ulkoilmaa viileämpää tuloilmaa.

Sol-aurinkokierukka

Säästää käyttöveden lämmityskustannuksissa aurinkolämpökeräimillä.

Ohjauspaneeli

CTS 602 -ohjauspaneelissa on liitäntä, jolla tiedonsiirto voidaan tehdä Modbus-protokollaa hyödyntäen. Tämä mahdollistaa esimerkiksi etäohjauksen tai kytkennän taloautomaatiojärjestelmään.

Poistoilmalämpöpumpun tekniset ominaisuudet

Mitat 600 x 600 x 2 200 mm
Ilmavirta (max) 380 m3/h (105 l/s)
Lämpöpumppu Poistoilma
Lämmitys, antoteho 9 kW (sähkökattila)
Lämmitys, antoteho 4,2 – EN14511-standardin mukaisesti
Sisääntulojännite 230 V, 10 A, 50 Hz
Käynnistysvirta 9 A
Kanavalähtö Ø 160 mm
Lämminvesivaraaja 180 l, tuplaemaloitu, suoja-anoidi
Käyttöveden lämmitys 1,5 kW
Putkiyhteet 3/4”

Ota yhteyttä